BLOG

Lana pentru Photoliu – Editia de Lux

Photoliu lanseaza un nou scaun mestesugit, o reverenta în fata traditiei:

LANA pentru Photoliu, ediția de lux

Compania continuă colaborarea cu designerul Lana, în urma succesului înregistrat de prima ediție, care a inclus trei versiuni ale aceluiași concept.

București, 29 ianuarie 2015 – Photoliu, compania fondată de designerul Irina Pogonaru, are bucuria de a fi devenit editor de design și a lansa o serie de scaune dezvoltate și produse 100% în România, cu designeri și meșteșugari români. Astfel, de la concept și până la design, soluții tehnice și materiale utizate, scaunul Lana pentru Photoliu este un produs Made in Ro, care a atras atenția presei internaționale.

Remarcat la târgul 100% Design London, scaunul Lana pentru Photoliu a fost selectat pentru apariții în presa internațională de către publicațiile Vogue Living, The Wall Street Journal şi The New York Times. În noiembrie 2014 a fost nominalizat la categoria “Cel mai bun obiect de design al anului”, în cadrul competiției Elle Decoration Romanian Design Awards.

nyt

Vogue livingWSJ

Pentru a sărbatori succesul primei ediții, echipa Photoliu și designerul LANA au pornit în realizarea unei noi versiuni, ediție limitată.

nuxx (1)

“Am optat pentru o tapițerie brodată cu fir auriu, spre deosebire de prima ediție, în care am utilizat imprimarea modelului pe materialul de tapiserie. Lemnul de stejar a fost selecționat cu atenție, încercând să subliniem manufactura și prin aspectul striat și noduros, finisând numai atât cât să evidențiem farmecul natural al lemnului si lasandu-l nelacuit” a explicat Irina Pogonaru, fondatorul Photoliu.

_P4A5416

_P4A5403

_P4A5423

Designerul LANA se află la cea de-a doua colaborare cu editorul de design Photoliu.

“Am pornit la drum de la ideea unui print inspirat din cusăturile tradiționale din zona Maramureșului, care a adus valoare în colecțiile mele de haine. Dacă în primă instanță și eu și Irina am preferat varianta mai practică, a imprimeului, succesul acestui obiect de design ne-a determinat să venim cu o versiune super premium, în care materialul este brodat iar lemnul este și mai aproape de ideea de tradițional”, a subliniat LANA.

_P4A5469 _P4A5480 _P4A5481 _P4A5483

Pentru acest proiect s-a implicat și echipa Dizainăr, care a contribuit la design-ul piesei, la identificarea soluțiilor tehnice și la urmărirea unor detalii de execuție.

“Ne bucurăm să observăm un puternic curent de revenire la vernacular, la tradiția populară ca sursă de inspirație. Miza este să reușești să dezvolți un obiect echilibrat, pe care să poți să îl aduci în contemporan, care să răspundă stilului de viață actual și design-ului interior din zilele noastre. Apariția în presa internațională a confirmat faptul că am reușit să păstrăm acest echilibru, între arta populară și design-ul contemporan, printr-o muncă de echipă” a explicat Irina Pogonaru. “Cel mai important este că atât presa de specialitate internațională cât și publicul au primit foarte bine acest demers, ceea ce arată că este loc pe piața din România, dar și la târgurile internaționale, pentru piese Made in Ro!”.

_P4A5485 _P4A5487 _P4A5518 _P4A5543 _P4A5550 _P4A5595

Evenimentul de lansare a fost găzduit de galeria de artă GALATECA, un hub pentru design și creație românească. Continuând seria de expoziții dedicate tradiției românești, galeria a dorit să celebreze curentul de inspirație vernaculară din producția de design local încurajând creatori, precum Irina Pogonaru și Lana Dumitru.

_P4A5604 _P4A5622 _P4A5628 _P4A5637 _P4A5640 _P4A5709

Despre Photoliu:

Photoliu este compania de design de obiect și producție de mobilier personalizat, fondată în 2009 de Irina Pogonaru. În 2014 Photoliu a devenit și editor de design, finanțând și promovând producția unui scaun de autor,”Lana pentru Photoliu”. Presa internațională a acordat spațiu editorial pentru prezentarea seriei de scaune, promovând astfel design-ul românesc în publicații precum Vogue Living, The Wall Street Journal sau The New York Times.

Despre Lana:

Tânăr artist, Lana Dumitru se află în prezent la Londra, unde își definitivează studiile în Artă și Fashion. S-a exprimat prin intermediul designului vestimentar, fiind remarcată de critici și public deopotrivă. Astfel, lucrările sale au fost expuse în cadrul London Fashion Week 2014/International Fashion Showcase, Holon Design Museum , Kalmar Art Museum și Malmö Design Centre Sweden, dar și la Muzeul Satului din București, Institutul Cultural Român sau galeria de artă GALATECA.

« Back to Blog