PRESS

Design Chapter on Lana for Photoliu

“Nouă ne place foarte mult scaunul “Lana pentru Photoliu” şi credem că se încadrează în foarte multe tipuri de spaţii, dar cu siguranţă va fi foarte îndrăgit de împătimiţii designului autentic românesc.

Obiectul aduce în prim plan atât imprimeul tipic românesc, reinterpetat atât de interesant de Lana, cât şi sistemul tradiţional cu trei picioare, tipic taburetelor şi scaunelor vechi româneşti.

Având în vedere că unul din simbolurile culturii locale este gânditorul de la Hamangia care stă şi cugetă, orice gânditor al zilelor noastre poate reitera această tradiţie multiseculară aşezându-se pe scaunul românesc reinterpretat. Într-o lume a vitezei, a prefabricatelor şi a producţiei în serie, scaunul “Lana pentru Photoliu” te invită să stai un pic să-ţi tragi sufletul.
Provenit din dorinţa de a susţine tradiţia românească, scaunul “Lana pentru Photoliu” este primul obiect de design original din portofoliul Photoliu şi reprezintă cel mai original mod în care poate fi formulată invitaţia “Ia şi tu un loc în lume, române.”

Full article is available here.

Design chapter

« Back to Media